20/02/24

Lənkəran Dövlət Universitetinin koordinatorluq etdiyi CREATİVE layihəsinin ilkin müzakirəsi keçirilib

Lənkəran Dövlət Universitetinin koordinatorluq etdiyi və UNEC-lə birgə həyata keçiriləcək CREATİVE layihəsinin ilkin müzakirəsi keçirilib. Tədbirdə Lənkəran Dövlət Universitetinin Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru vəzifəsini icra edən Zaur Məmmədov, Beynəlxalq Əməkdaşlıq şöbəsinin müdiri Günel Məmmədova, “İqtisadiyyat və idarəetmə" fakültəsinin dekanı Gülbəniz Əliyeva və UNEC-in nümayəndəsi iştirak edib.
Layihənin meneceri Günel Məmmədova layihədə görüləcək işlər haqqında məlumat verərək bildirib ki, təklif olunan layihə əsas diqqəti yaradıcı sahibkarlığın inkişafına və təhsil vasitəsilə yaradıcı sənayelərin inkişafına yönəltməklə güclü aktuallıq və potensial təsir nümayiş etdirəcək. Layihənin xüsusi veb platforması və yeni sahibkarlıq kurikulumu kimi innovativ elementləri onun müasir kommunikasiya tendensiyalarına cavab verməsini və təhsildə yaradıcılığa sadiqliyini əks etdirir. Təklifdə gender bərabərliyi, ekoloji davamlılıq, bərabər imkanlar və çoxmillətlilik kimi üfüqi prinsiplər müxtəlif ölçülərdə mövcuddur. Çıxışda qeyd olunub ki, layihə ilə bağlı hərtərəfli və fərdi sahibkarlıq üzrə təlim proqramı hazırlanacaq və həyata keçiriləcək. Bu maddi məhsul Lənkəranın yaradıcılıq və mədəni turizm sektorunda gənclərin və qadınların bacarıq və biliklərini artırmaq üçün nəzərdə tutulmuş təlim modulları, materiallar və resurslardan ibarət olacaqdır. Layihənin dəstəyinin birbaşa nəticəsi olaraq, qadın və gənc sahibkarlar daha geniş çeşiddə yaradıcı və mədəni turizm məhsulları və xidmətləri təklif edərək yeni bizneslər quracaq və ya mövcud müəssisələri genişləndirəcəklər.
Tədbirdə layihə ilə bağlı suallar menecer tərəfindən cavablandırılıb.