Təcrübə, potensial inkişaf və karyera bölməsi

Bəxtiyar Malik oğlu Muradxanlı – Təcrübə üzrə mütəxəssis

25 may 1949-cu ildə Lerik rayonunun Aşağı Gədik kəndində anadan olmuşdur. 1966-cı ildə Biləsuvar rayonunun (Puşkin rayonu) Ağəyri kənd orta məktəbini bitirib, həmin ildə də Sumqayıt Kimya Texnikumuna qəbul olmuşdur. 1969-cu ildə texnikumu bitirib, SSRİ-nin 50 illiyi adına Sumqayıt Kimya Kombinatında əmək fəaliyyətinə başlamışdır. 1970-1972-ci illərdə SSRİ ordu sıralarında xidmət etmişdir. Ordudan tərxis olunduqdan sonra, 1972-ci ildə M.F.Axundov adına Azərbaycan Pedaqoji Rus dili və Ədəbiyyatı İnstitutunun (indiki Bakı Slavyan Universiteti) hazırlıq şöbəsinə daxil olmuş, 1977-ildə İnstitutu müvəffəqiyyətlə bitirib, Təhsil Nazirliyinin göndərişinə əsasən Biləsuvar (Puşkin) rayonunun İsmətli (Konstantinovka) kənd orta məktəbinə rus dili və ədəbiyyatı müəllimi təyin olunmuş. 1979-1987-ci illərdə həmin rayonun Çinarlı (Novoqrajdanovka) kənd orta məktəbində rus dili və ədəbiyyatı müəllimi kimi pedaqoj fəaliyyətimi davam etdirmiş.

1980-1983-cü illərdə M.F.Axundov adına APRDƏ İnstitutunun qiyabi aspiranturasında təhsil almış və “Orta məktəbin yuxarı siniflərində frazeoloji birləşmələr üzərində iş sistemi” mövzusunda namizədlik dissertasiyası üzərində elmi-tədqiqat işini başa çatdırmışdır.

1987-ci ildə Təhsil Nazirliyinin tövsiyyəsi ilə AMMTİ Ləkəran Filialının Rus dili və ədəbiyyatı kabinetinə metodist təyin olunmuş. 1993-cü ildən LDU – nun “Ümumi dilçilik və xarici dillər kafedrasına” saathesabı müəllim kimi dəvət olunmuş, sonra kafedranın tam ştatlı müəllimi və 1996-cı ildən “Xarici dillər kafedrasının” baş müəllimi seçilməklə, elmi ad almış. 2007 – 2014-cü illərdə LDU –nun Əlavə təhsil fakültəsində metodist vəzifəsində çalışmış, 2014-cü ildən LDU Humanitar və Pedaqoj elmlər fakültəsinə akademik məsləhətçi təyin olunmuşdur. 2014-cü ildən 2022 –ci ilə kimi “Xarici dillər və tərcümə kafedrasının” baş müəllimi kimi pedaqoji fəaliyyətlə məşğul olmuşdur.

2022-ci ildən “Tədrisin təşkilə və təlim texnologiyaları mərkəzinin” “Təcrübə, potensial inkişaf və karyera bölməsinə” təcrübə üzrə mütəxəssis vəzifəsinə təyin olunmuşdur.

Qırxdan çox elmi, elmi – metodiki məqalənin, metodiki tövsiyənin və rus dilinin tədrisi ilə bağlı iki dərs vəsaitinin müəllifidir. Bir neçə Beynəlxalq və Respublika səviyyəli konfransların və seminarların iştirakçısı olmuş, məruzələrlə çıxış etmişdir.

E-mail: canbaba09@mail.ru

Lənkəran Dövlət Universiteti 2001/2018 | Web design: Əlizadə Məhəmməd